Apteekkiin kotikoneelta

Apteekkiin kotikoneelta

Apteekki Isokannel palvelee asiakkaitaan myös verkossa. Apteekin itsehoitotuotteet voi tilata S-Apteekki.fi -verkkokaupan kautta postipakettina näppärästi, vaikka kotiovelle.

Apteekki Isokannel palvelee

Apteekki Isokanteleessa on totuttu palvelemaan asiakkaita monella tavalla: reseptilääkkeitä haettaessa, itsehoitotuotteita harkitessa ja kassalla asioidessa – mutta myös verkossa. Apteekin käsikauppatuotteita on voinut tilata ja ostaa verkosta jo viitisen vuotta, mutta S-Apteekki.fi-sivuston kautta tiivistyvä yhteistyö S-ryhmän kanssa lisää entisestään apteekin tuotteiden verkkosaatavuutta – ja Bonuksia. Kun tähän asti ei-lääkkeellisten tuotteiden Bonuksia ovat kerryttäneet vain apteekkimyymälästä tehdyt ostokset, nyt niitä saa myös verkko-ostoista. 

– Tämä on hieno lisä, joka varmasti miellyttää asiakkaitamme, Bonuksista kysellään meiltä usein, kertoo Isokanteleen proviisori Terhi Hakuli.

Mutta mitä verkkoapteekista sitten ostetaan?

– Pitkälti samoja tuotteita kuin apteekista, mutta olemme huomanneet, että herkemmin myös sellaisia, joita ei ehkä aina kehdata kivijalkakaupasta ostaa, Isokanteleen farmaseutti ja apteekin verkkokaupan vastaava Tatjana Varkki kertoo.

Sellaisia ovat Varkin mukaan muun muassa intiimituotteet ja laihdutusvalmisteet. 

– Mutta toki monia apteekin tuotteita tarvitaan akuutteihin vaivoihin, ja siksi niitä haetaan usein juuri myymälästä. Tulevaisuudessa verkkokaupan pikatoimitukset voivat onneksi tarjota tähänkin ratkaisun.

Verkkoapteekki toimii Tatjana Varkin mielestä erinomaisena kotilääkekaapin täydentäjänä. Tuotevalikoimaa ehtii kotona rauhassa selailla ja samalla voi kurkistella, mitä omasta lääkekaapista mahdollisesti puuttuu. 

Apteekin henkilökunnan kokemuksen mukaan suurella osalla asiakaskunnasta tuntuu olevan kotona ihan kattava kotiapteekki. Ainakin ostajat tuntuvat osaavan ennakoida erilaiset sesongit.  

– Vitamiinit, haavatarvikkeet, kyypakkaukset, maitohappobakteerit, särkylääkkeet, näitä kaikkia ostetaan erityisen runsaasti ennen lomia, Varkki luettelee. 

Apteekissa, niin verkossa kuin itse kivijalkakaupassakin, selkeitä sesonkeja ovat juuri lomia edeltävät päivät – ihan samaan tapaan kuin ruokakaupoissa.

– Meillä on silloin aina hyvin vilkasta, vaikka aukioloaikamme ovat jo valmiiksi laajat, Hakuli toteaa.

Apteekin itsehoitotuotteiden kysynnässä vuodenajat näkyvät herkästi. Syksyllä itsehoitopuolelta kysellään erityisesti erilaisia vitamiineja syyspimeyttä karkottamaan, mutta talvea kohti alkava flunssakausi muuttaa jälleen ostoskorien sisältöä. 

– Silloin aina erilaiset sinkkituotteet, nenäsumutteet, kurkkutabletit ja särkylääkkeet ovat erittäin kysyttyjä, Varkki toteaa. 

Helppoa asiointia

Apteekin verkkokaupassa asiointi on suunniteltu mahdollisimman mutkattomaksi. Apteekki auttaa asiakkaita tilausten ja tuotteiden kanssa puhelimitse. 

– Meillä on aina joku henkilökunnasta tavoitettavissa soittamalla, joten puhelimeen tarttumista ei tarvitse arkailla, Tatjana Varkki toteaa. 

Joskus myös apteekista soitetaan asiakkaalle. Näin tehdään, jos asiakas ostaa verkkokaupasta esimerkiksi jälkiehkäisyvalmisteita tai tiettyä särky- tai migreenilääkettä.

– Tällaisissa tapauksissa varmistamme, että asiakas osaa käyttää lääkettä – tai että hänen migreenilääkereseptinsä on korkeintaan kuusi kuukautta vanha. 

Verkkokaupassa on myös tilausta tehtäessä mahdollista pyytää, että apteekki ottaa yhteyttä ennen tilausta ja neuvoo lääkkeen käytössä.

– Siihen riittää vain yhden kyllä-rastin painallus tilausta tehtäessä, Varkki kertoo.

Apteekki Isokanteleessa verkkouudistuksesta ollaan innoissaan. Se on apteekin väen mielestä erinomainen lisä apteekin palveluihin. 

Verkkokaupassa on myös ihan omia kampanjoita ja tarjouksia. 

– Kun vielä yli 50 euron arvoiset ostokset toimitetaan ilmaiseksi, kannattaa verkon omat tarjoukset varmasti hyödyntää, Terhi Hakuli toteaa.

 

Lääkekaappi ajan tasalle

Kodin lääkekaapin sisältö on hyvä tarkistaa aina aika ajoin. Tarkista samalla myös jokaisen pakkauksen käyttöpäivämäärä. Vanhentuneet lääkkeet voit palauttaa apteekkiin. 

Jokaisesta kodista olisi hyvä löytyä välineet muun muassa haavanhoitoon laastareista sideharsoon ja haavasumutteesta antiseptiseen liuokseen. 

Myös kuume- ja särkylääkkeet kuuluvat peruslääkevarastoon, samoin nuhasumute ja antihistamiini. 

Lisäksi kaapista on hyvä löytyä ripulilääkettä, hydrokortisonivoidetta hyönteisten pistoihin, kuumemittari, kyypakkaus, aurinkovoidetta sekä punkkipihdit.

Myös käytössä olevat reseptilääkkeet on hyvä säilyttää kuivassa huonetilassa olevassa lääkekaapissa.