Toimitukset verkkokaupasta alkaen 0 € - lue lisää täältä
 

Helpotusta allergiaoireisiin S-Apteekista

Helpotusta allergiaoireisiin S-Apteekista

Kevät koputtelee jo ovella ja luonto herää eloon! Samalla kuitenkin lähes joka kolmas suomalainen herää tuttuihin oireisiin. Muun muassa koivun ja heinän aiheuttama siitepölyallergia on monelle tuttu riesa keväisin. Siitepölyallergian oireet voivat johtaa keskittymisvaikeuksiin, väsymiseen sekä haju- ja makuaistien heikentymiseen allergiasta kärsiessä.

 

Siitepölyallergian yleisimpiä oireita ovat

  • aivastelu
  • jatkuva nuha
  • silmien ja nenän kutina
  • nenän tukkoisuus
  • silmien punoitus
  • iho-oireet

Mikäli allergiaoireet haittaavat elämistä, kannattaa niihin hakea apua apteekista. Lääkehoito tulee kyseeseen, jos allergeenien välttäminen ei ole mahdollista tai allergeenin välttäminen ei lievennä riittävästi oireita. Kysythän apteekin henkilökunnalta neuvoa valmisteiden valinnassa!

 

Silmätipat

Akuuttien allergisten silmäoireiden ensisijaiseksi itsehoidoksi suositellaan antihistamiinisilmätippoja. Myös natriumkromoglikaattisilmätippoja käytetään allergisten silmäoireiden lievittämiseen, ja niiden käyttö tulisi aloittaa ennen allergiaoireiden alkamista.

Suun kautta annosteltavat antihistamiinit

Jos silmätipat eivät yksin auta riittävästi, voi hoitoon lisätä suun kautta otettavia antihistamiineja. Ne saattavat olla tehokkaampia yhdessä silmätippojen kanssa, varsinkin kun oireisiin liittyy allergista nuhaa.

Nenäsuihkeet

Kortikosteroideja sisältävät nenäsuihkeet ovat ensisijainen lääkitys allergisen nuhan itsehoidossa. Nenäsuihketta tulee käyttää säännöllisesti ja oikein. Niiden täysi vaikutus saavutetaan 1-2 viikon käytön jälkeen. Myös antihistamiininenäsuihkeita voidaan käyttää. Nenän limakalvojen kuivumiseen kannattaa käyttää kostuttavia nenäsuihkeita ja -tippoja.

Siitepölyjen poishuuhtelu

Suolavedellä voi tarvittaessa huuhdella nenäontelossa olevat epäpuhtaudet, kuten esimerkiksi nenään kulkeutuneen siitepölyn.

Apteekki Isokanteleen ammattitaitoinen henkilökunta palvelee sinua niin puhelimitse, sähköpostitse kuin myös S-Apteekin reseptichatissä. Kysythän farmaseuteiltamme lisää neuvoja allergiaoireidesi selättämiseen. Apteekki neuvoo myös, jos on syytä hakeutua lääkäriin. Lasten allergiat tulee aina tutkia lääkärin toimesta.

 

Lähteet:

Allergia,iho- ja astmaliitto
Itselääkitys, Siitepölyallergia ja hyttysenpistot, Käypä hoito –suositus, 2016.