Toimitukset verkkokaupasta alkaen 0 € - lue lisää täältä
 

Hoida herkkää ihoa lempeästi

Hoida herkkää ihoa lempeästi

Herkkä iho on monen suomalaisen vaiva ja se voi herkistyä niin kasvojen kuin koko vartalon alueelta tekemällä olon todella epämukavaksi. Ota S-apteekin vinkit avuksesi herkän ihon hoitoon!

Mistä herkän ihon tunnistaa?

Herkkä iho on monen suomalaisen vaiva: kutinaa, kirvelyä, polttelua ja punoitusta. Iho voi herkistyä niin kasvojen kuin koko vartalon alueelta ja tehdä olon todella epämukavaksi. Ihon herkkyyteen vaikuttavat erityisesti ympäristötekijät, kuten vaihtelevista säistä johtuvat lämpötilaerot, saunominen, kuiva huoneilma, auringonvalo ja epäsopivat kosmetiikkatuotteet. Herkkä iho ei ole sama asia kuin ihotyyppi, eli esimerkiksi rasvoittuva iho voi yhtä lailla kärsiä herkkyydestä. 

 

Oikeilla tuotteilla herkän ihon oireilu kuriin 

Ihon yliherkkyys on usein pysyvää, mutta sitä voidaan lieventää hoitamalla ihoa oikeilla tuotteilla. Herkkä iho saattaa reagoida voimakkaasti tiettyihin kosmetiikan ainesosiin, kuten hajusteisiin, eteerisiin öljyihin ja väriaineisiin. Tällöin hyvä vaihtoehto onkin välttää oireita aiheuttavia ainesosia ja tutustua esimerkiksi tarkan seulan läpäisemään apteekkikosmetiikkaan, josta löytyy reilusti juuri herkkäihoisille tarkoitettuja tuotteita. 

 

Ensimmäinen askel herkän ihon hoidossa on välttää liian peseviä tuotteita ja jättää myös voimakkaasti hajustetut purkit kaupan hyllylle. Suosi tuotteita, jotka ovat hajusteettomia, dermatologisesti testattuja ja kehitetty erityisesti herkän ihon hoitoon. Sopiva tuote löytyy yleensä kuitenkin vain kokeilemalla. 

 

Peseytyessä voit hemmotella herkkää ihoa suihkuöljyillä, jotka estävät ihon kuivumista ja ravitsevat vahvistaen ihon omaa suojamuuria. Kokeile esimerkiksi avokadoöljyllä ihoa hemmottelevaa Sebamed-suihkuöljyä. Suihkun jälkeen vartalon iho kaipaa kosteutusta, johon puolestaan sopii esimerkiksi nopeasti imeytyvä ja pitkävaikutteisesti kosteuttava Aco Body Lotion Moist -vartalovoide 

 

Herkkäihoisen ei kannata unohtaa ihon kuorintaa, sillä kuolleet ihosolut estävät kosteutustuotteita imeytymästä ja toimimasta parhaalla teholla. Muutama asia kannattaa kuitenkin pitää mielessä herkän ihon kuorinnassa. Valitse hellävarainen tuote, jossa on voidemainen koostumus ja tee kuorinta pehmein liikkein hankaamista välttäen. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja vastaanottaa kosteuttavat voiteet entistä tehokkaammin. 

 

Näin hoidat herkkää kasvojen ihoa 

Herkkä iho vaivaa useimmiten kasvoja, sillä ne ovat jatkuvasti pakkasen, tuulen ja auringonvalon armoilla. Myös päivittäinen meikkaaminen etenkin epäsopivilla tuotteilla saattaa rasittaa kasvojen ihoa. Kokosimme alle kasvojen herkän ihon hoitoon neljä vinkkiä, jotka huomioimalla ihon kunto paranee ja epämukava oireilu vähenee. 

 

1. Hellävarainen puhdistus  

 Herkän ihon puhdistus vaatii hellävaraisen tuotteen, joka pesee ihon kuivattamatta. Öljyjä sisältävät tuotteet rauhoittavat kutisevaa ihoa ja ihanteellinen pH-arvo (5,5) toimii ihon omaa puolustuskykyä tukien. Sebamed Olive Face & Body Wash -pesuneste on kehitelty herkän ihon tarpeita kuunnellen ja se sopiikin päivittäiseen pesuun kasvoille ja vartalolle. Pesun jälkeen huuhtele iho lämpimällä vedellä ja kuivaa kevyesti puhtaalla pyyhkeellä. 

 

2. Kosteutus kasvovedellä 

Herkkä kasvojen iho kaipaa myös vesikosteutusta, joten taputtele puhdistuksen jälkeen iholle kosteuttavaa ja rauhoittavaa kasvovettä. Voit myös kerrostaa kasvovettä: taputtele kerros iholle, anna imeytyä ja toista tarvittaessa muutaman kerran. Valitse kasvovesi herkälle iholle hellävaraisten tuotteiden joukosta. Kokeile esimerkiksi Aco Soft & Soothing -kasvovettä, joka huolehtii ihon kosteustasapainosta ja valmistaa ihon seuraavaan vaiheeseen. 

 

3. Tehoaineita seerumeista 

Joko seerumi kuuluu ihonhoitorutiiniisi? Herkän ihon suojamuuri saa seerumeista erityistä tukea ja kosteutusta, joten tätä vaihetta ei kannata ohittaa. Seerumi levitetään iholle kasvoveden jälkeen ennen kasvovoidetta. Kuiva ja herkistynyt iho janoaa syväkosteutusta, antioksidantteja ja hyviä rasvahappoja suojaamaan ja elvyttämään ärtyneitä alueita, mutta tuotteen tulisi olla herkälle iholle kuitenkin tarpeeksi mieto. Tutustu esimerkiksi Favoran hajusteettomaan ja väriaineettomaan kosteuttavaan seerumiin sekä vegaaniseen kauraöljyä sisältävään Idun Minerals -öljyseerumiin. 

 

4. Suojaa kasvovoiteesta 

Valitse kasvovoide herkälle iholle antamaan suojaa ja lukitsemaan iholle edellisissä vaiheissa saavutettu kosteutus. Kevyen koostumuksen ansioista Sebamed Moisturizing Cream -kasvovoide sopii sekä päivä- että yövoiteeksi ja erityisen kuivalle iholle puolestaan toimii ravitseva ja pehmentävä Aco Caring Face Cream. Halutessasi voit lisätä kasvovoiteen sekaan vielä pari tippaa ihanasti ravitsevaa kasvoöljyä. 

 

Lisää herkälle iholle sopivia tuotteita löydät esimerkiksi AcoltaSebamediltaAvenèlta ja Vichyltä.