Ilmainen toimitusvaihtoehto saatavilla kaikkiin tilauksiin!

Miten S-apteekki on varautunut koronavirustilanteeseen (Covid-19)?

Miten S-apteekki on varautunut koronavirustilanteeseen (Covid-19)?

 

Teemme kaikkemme, jotta voimme myös poikkeustilanteen aikana huolehtia asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvoinnista. Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä aktiivisesti päivittäin ja noudatamme viranomaisten antamia ohjeistuksia. Virustilanteen takia on mahdollista, että joudumme poikkeamaan tavanomaisista toimintatavoistamme ja palveluistamme.

 • Huolehdimme tehostetusti myymälän puhtaudesta ja hygieniasta osana päivittäisiä rutiinejamme. Tilanteen vuoksi desinfioimme päivittäin useaan kertaan mm. kassa-alueen, palvelupisteet, vuoronumerolaitteen, asiakastuolit sekä maksupäätteet. Palvelupisteille asennetaan lisäsuojia pisaratartuntojen ehkäisemiseksi. Lisäksi työntekijöitämme on ohjeistettu tehostettuun käsihygieniaan sekä välttämään korujen ja kellojen käyttämistä virustilanteen aikana. Työntekijät voivat halutessaan käyttää kasvosuojuksia tai suojavisiiriä.
 • Osana työntekijöidemme hyvinvoinnin turvaamista, olemme siirtyneet toistaiseksi työvuorojärjestelyyn, jonka avulla henkilökunnan välisiä kontakteja myymälässä vähennetään. Lisäksi olemme määräajaksi lyhentäneet myymälän aukioloaikoja – tarkistathan ajantasaiset aukioloajat apteekin yhteystietosivulta.
 • Kerromme muista mahdollisista muutoksista sekä henkilökunnallemme että asiakkaillemme heti, kun tieto on saatavilla.

 

Ohjeita myymälässä asioiville asiakkaillemme

 • Sairasta kotona. Hyödynnä silloin verkkokauppamme palveluita tai muuta asiointiapua apteekkiostojen tekemiseen.
 • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta. Pese ja desinfioi kätesi ennen ja jälkeen myymälässä asioinnin. Suojaa suusi nenäliinalla tai hihalla, jos yskit tai aivastat.
 • Suosi kortilla maksamista käteisen sijaan.
 • Noudata turvaetäisyyttä itsesi ja muiden asiakkaiden sekä työntekijöidemme välillä.
 • Vähentääksesi myymälässä tarvittavaa asiointiaikaa, voit tilata tuotteet etukäteen valmiiksi noudettavaksi apteekkiin.

 

Suosi verkkoapteekkimme palveluita virustilanteen aikana

 • Virustilanteen aikana on suositeltavaa hoitaa apteekkiasiointi verkkoapteekin avulla. Suurin osa kaikista apteekin tuotteista on mahdollista tilata suoraan kotiin, mukaan lukien reseptilääkkeet.
 • Noudatamme myös verkkokaupan tilausten käsittelyssä erityisiä hygieniavaatimuksia.
 • Yksittäisissä tuotteissa voi virustilanteen vuoksi esiintyä puutteita, jonka vuoksi tilausten toimitusajat voivat toisinaan olla normaalia pidemmät. Pääsääntöisesti pystymme käsittelemään kaikki tilaukset saman päivän aikana ja toimittamaan normaalien toimitusaikojen puitteissa.
 • Postin kotiinkuljetus ja pääkaupunkiseudun pikatoimitukset noudattavat tällä hetkellä ns. kontaktitonta tilauksen luovutusta. Tilausta ei luovuteta asiakkaan käteen, vaan kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen vastaanottajan ovelle. Kuljettaja odottaa turvaetäisyyden päässä, kunnes asiakas vastaanottaa lähetyksen. Asiakas ei allekirjoita lähetyksen vastaanottamista, vaan lähetys kirjataan kuljettajan toimesta vastaanotetuksi järjestelmään. Poikkeuskäytännön avulla tilaaminen kotiinkuljetuksella on mahdollista myös karanteenissa oleville.
Liittyvät artikkelit
 1. Ohjeet hengityssuojaimien ja kasvomaskien käyttöön Ohjeet hengityssuojaimien ja kasvomaskien käyttöön THL on antanut suosituksen maskin käyttöön julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, silloin kuin turvaetäisyyksien pitäminen on mahdotonta. Katso täältä ohjeet hengityssuojaimien ja kasvomaskien käyttöön.