Nopea toimitus alkaen 0 € | Bonusta jopa 5 % | Reseptilääkkeet helposti verkosta 
Olemme ottaneet käyttöön uuden kirjautumistavan (S-käyttäjätili). Kurkkaa lisää usein kysytyistä kysymyksistämme.
 

Allergia

S-Apteekin allergialääkevalikoima käsittää yli 5000 tuotetta. Allergialääkkeistä löydät antihistamiinit, nenäsumutteet ja silmätipat. Tuotevalikoimasta löydät suurimman osan markkinoilla olevista lääkevaihtoehdoista.

Voit selata tuotevalikoimaa ja valita sopivat lääkkeet kaikessa rauhassa. Tuotteet voi tilata helposti netissä ja valita sopivan toimitustavan. Tarvittaessa saat neuvoja lääkkeen käytöstä tilauksen teon yhteydessä, myös puhelimitse. Allergia voi aiheuttaa monenlaista oireilua, mutta niihin on saatavilla apua S-Apteekin tuotteista.

Suosituimmat allergialääkkeet

Suosituimmat allergialääkkeet Suomessa ovat antihistamiinit (Heinix, Histec). Lääkkeet ovat saatavilla tabletteina tai liuoksena.

Nenäsumutteilla saat avun nenän allergisiin oireisiin, tukkoisuuden hoitoon ja allergisen nuhan hoitoon. Silmätipoilla helpotetaan allergian aiheuttamaa ärsytystä ja kirvelyä sekä kostutetaan kuivia silmiä. 

Allergian hoidossa myös lapselle käytetään antihistamiinia (alle 12-vuotiaalle lapselle lääkärin ohjeen mukaan). Nykyään kaikki allergialääkkeissä käytetyt antihistamiinit ovat väsyttämättömiä lääkkeitä. Allergialääkkeissä on kuitenkin erilaisia vaikuttavia ainesosia. Jos joku lääke ei toimi itselle, niin paras allergialääke voi löytyä vaihtamalla toiseen tuotteeseen laajasta allergialääkevalikoimasta. 

Yleisimmät allergian oireet

Yleisimmät allergian oireet ovat aivastelu, vetinen nuha ja silmien kutina. Allergisia oireita aiheuttaa tavallisimmin siitepöly ja eläimet.

Oireina voi olla nenän tukkoisuuden sekä sivuonteloiden täyttymisen tunnetta. Nenän limakalvot voivat olla turvonneet. Jatkuvan nuhan ohella silmät voivat punoittaa ja vetistää. Oireina voi ilmetä myös palan tunne kurkussa ja äänen käheys. Iho-oireina voi ilmetä kutinaa. Myös väsymys ja yskä voivat vaivata, mutta kuume ei liity allergiaan.

Allergian lieviä oireita voi helpottaa hyvin saatavilla olevien reseptivapaiden itsehoitolääkkeiden avulla. Paras apteekista käsikauppatavarana saatavilla oleva allergialääke on antihistamiini.

Koira- ja kissa-allergia

Eläimistä yleisimmin aiheuttavat allergiaa koira ja kissa, sekä pienemmät karvaiset eläimet, kuten kanit, marsut ja hamsterit.

Kausiluonteinen allergia

Kausiluonteinen siitepölyallergia voi oireilla jo varhain keväällä. Oireet alkavat allergiaa aiheuttavan kasvin kukintavaiheesta ja loppuvat pian kukintavaiheen jälkeen. Oireet voivat jatkua pitkään, jos allergiaa aiheuttavia kasveja on useita. Eniten oireita aiheuttaa koivu ja lisäksi myös leppä, heinät ja pujo.

Allergiaoireisiin kannattaa varautua jo ennakolta. Kun keväällä huomaat ensimmäiset oireet (vetinen nuha, aivastelu, silmien kirvely ja punoitus) siitepölyallergiasta, niin hoito tulee aloittaa heti. Jos paikallishoito (nenäsuihkeet, silmätipat) eivät helpota oireita, voi kokeilla myös tablettihoitoa.

Paras teho allergialääkkeille saadaan aloittamalla niiden käyttö jo ennen siitepölykautta. Allergialääkettä kannattaa käyttää säännöllisesti ja riittävä määrä, lääkkeen mukana tulevan annosteluohjeen mukaisesti. Näin allergiaoireet saadaan pysymään mahdollisimman lievinä tai kokonaan poissa.

Siitepölyallergiaa voi hoitaa itsehoitotuotteilla niin kauan kuin allergiaoireet jatkuvat ja vaativat lääkitystä.

Allerginen nuha

Allergisessa nuhassa oireet esiintyvät kausiluonteisesti ja nuhan lisäksi niihin liittyy usein silmäoireita. Ei-allergisessa nuhassa oireet ovat usein ympärivuotisia ja esiintyvät kevään lisäksi myös syksyllä ja muina vuodenaikoina.

Nenän limakalvon turvotus on kiusallinen vaiva ja siihen löytyy helpotusta. Allergisen nuhan hoitoon ja oireiden lievittämiseen löytyy tuotteita tabletteina, nestemäisenä suihkeina ja tippoina.

Nenäsumutteita löytyy kortisonipohjaisena sekä antihistamiinipohjaisena. Kortisonisumute on tehokas, mutta sen vaikutus alkaa muutaman päivän viiveellä, ja se voi kuivattaa nenän limakalvoja. Kuivan nenän limakalvojen hoitoon on kuitenkin saatavissa muita tuotteita.  Antihistamiini sumutteen vaikutus alkaa nopeasti, mutta kestää lyhyemmän aikaa.

Tuotteiden valinnassa voit käyttää apuna S-apteekin neuvontaa, jos olet epävarma, mikä olisi sopiva lääke. Nenäsumute tulee myös suihkuttaa oikein, jotta se toimii toivotusti. Tutustu huolellisesti käyttöohjeisiin.

Usein nuhan ohella ilmenee silmien ärtymystä jolloin silmät punoittavat, kutiavat ja vetistävät. Oireita voi lievittää silmätipoilla joita on saatavana myös kerta-annospakkauksissa.

Tuotteet 1-32 / 89

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu