Nopea toimitus alkaen 0 € | Bonusta jopa 5 % | Reseptilääkkeet helposti verkosta 
 

Ensiaputarvikkeet

Pienet pinnalliset haavat voi hoitaa itse kotona. Verenvuotoa voi tyrehdyttää painamalla kevyesti vuotokohtaa. Haava puhdistetaan juoksevan veden alla ja poistetaan siihen tarttunut irtonainen aines (kivensirut).

Haavan päälle asetetaan laastari. Jos haavan reunat ovat erillään ne tulee asettaa vastakkain laastaria laitettaessa. Apuna voi käyttää perhosteippiä. Haava voidaan myös peittää kuivalla harsolla tai siteellä.

Tarvittaessa haavaa voi itse hoitaa suihkuttamalla, jos siitä tulee hieman eritettä, mutta haava ei ole muuten tulehtunut, punoita tai kuumota.

Haava pidetään puhtaana ja suojattuna mutta vältetään hauduttavia siteitä. Haava arpeutuu muutaman viikon kuluessa. Isompien haavojen jälkihoidossa noudatetaan hoidon yhteydessä saatuja yksilöllisiä ohjeita.

Jos haava on purema, syvä, hyvin likainen tai repaleinen tai sijaitsee kasvojen alueella niin on hyvä käydä tarkistuttamassa tilanne terveydenhuollossa, ja varmistaa jäykkäkouristusrokotuksen voimassaolo. Raajoissa pieneltäkin tuntuvan haavan yhteydessä voi vaurioitua jänne, hermo tai verisuoni.

Palovamma voi syntyä lämmön, yleisemmin kuuman veden tai höyryn, tai syövyttävän kemikaalin vaikutuksesta. Liiallinen auringon UV-säteily voi aiheuttaa ihokudoksen vaurioitumista.

Palovammojen ensiapuna on viilentää kuumentunutta ihokudosta. Pienet, alle kämmenen kokoiset ensimmäisen asteen palovammat voidaan hoitaa kotona. Iholla voi olla punoitusta ja kipua, mutta ei rakkuloita. Kotihoitona haava puhdistetaan ja peitetään rasvaharsosidoksella. Laajemmissa ja syvemmissä vaurioissa tulee hakeutua välittömästi terveydenhuollon piiriin.

Rajaa
Listausvalinnat
Saatavuus

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu