Nopea toimitus alkaen 0 € | Bonusta jopa 5 % | Reseptilääkkeet helposti verkosta 
 

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen on mahdollista kaikille, mutta se voi olla joskus haastavaa. Motivaatio ja halu savuttomuuteen ei aina riitä. Nikotiiniriippuvuus voi haitata tupakoinnin lopettamista. Tupakoinnin lopettaminen voi vaatia useita yrityksiä ennen onnistumista. Nikotiinikorvaustuotteet voivat helpottaa tupakoinnin lopettamista.

S-Apteekin tuotevalikoimassa on nikotiniinikorvaustuotteita purukumina, imeskeltävinä tabletteina, suusuihkeina, ylähuulen alle laitettavina jauhepusseina sekä laastareina ja inhalaattorin kautta hengitettävänä tuotteena. Saatavana on myös täysin nikotiinittomia tupakoinnin vähentämiseen tarkoitettuja tuotteita, kuten imeskelytabletteja sekä savukkeeseen asetettavia filttereitä.

Tupakoinnin lopettamisen ongelmat voivat olla nikotiiniriippuvuudesta johtuvia fyysisiä ongelmia sekä psykologisia, sosiaalisia tai käyttäytymiseen liittyviä ongelmia. Ärtyisyys, kärsimättömyys sekä levottomuus ja keskittymisvaikeudet voivat haitata arkipäivää. Joskus tupakoinnin lopettamiseen liittyy myös univaikeuksia, päänsärkyä tai lisääntynyttä makeanhimoa. Oireet ovat pahimmillaan ensimmäisinä vuorokausina, mutta menevät kuitenkin ohi muutamissa viikoissa. Tupakointiin liittyvien tapojen ja sosiaalisten tilanteiden muuttaminen voi vaatia totuttelua ja aikaa.

 

Suosituimmat tuotteet tupakoinnin lopettamiseen

Raikkaan mintun makuinen Nicorette Freshmint 2 mg on nikotiinipurukumi, joka on tarkoitettu helpottamaan tupakoinnin lopettamista. Nicorette lievittää tupakoinnin lopettamiseen liittyvää nikotiininhimoa ja vieroitusoireita. Purukumista pureskeltaessa vapautuva nikotiini imeytyy elimistöön suun limakalvojen kautta. Tavallisesti 8-12 lääkepurukumia vuorokaudessa on riittävä annos. Hoidon kesto on yksilöllistä.

Nicotinell 14 mg/24 h -depotlaastarista vapautuu elimistöön ihon kautta nikotiinia. Nicotinell lääkelaastari lieventää tupakoinnista vieroituksen oireita ja vähentää riskiä, että tupakointi aloitetaan uudelleen. Annoksena on yksi laastari vuorokaudessa. Laastari pidetään paikallaan valveillaolon ajan, tarvittaessa koko vuorokauden. Laastariin varastoitu nikotiini siirtyy hitaasti ihon kautta elimistöön. Laastarin käytön aikana ei tule tupakoida, jotta elimistön nikotiiniannos ei nouse liian suureksi.

Zonnic mint 4 mg -imeskelytabletin sisältämä nikotiini lievittää tupakanhimoa, kun tupakointi halutaan lopettaa. Hoidon alussa 8-12 imeskelytablettia vuorokaudessa on yleensä riittävä annos. Imeskelytabletin vahvuus valitaan nikotiiniriippuvuuden mukaan. Jos tarvitset päivän ensimmäisen savukkeen puolen tunnin kuluessa heräämisestä tai olet aiemmin epäonnistunut tupakoinnin lopettamisen miedommalla imeskelytabletilla, niin hoidon voi aloittaa Zonnic mint 4 mg -tuotteella.

Tuotteet 1-32 / 65

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu