Ensiapu ja haavan hoito

Ensiapu ja haavan hoito

S-Apteekin tuotevalikoima käsittää ensiapua vaativiin tilanteisiin kattavan määrän tuotteita ja tarvikkeita. Ensiaputarvikkeet on hyvä olla valmiina kotona, jotta ne saa nopeasti käyttöön usein ennalta-arvaamattomissa tilanteissa. Pikainen ensiapu vähentää vaurioita ja edistää paranemista. Pidä ensiaputarvikkeet helposti saatavilla myös matkalla, lomalla ja harrastusten parissa. Pienet ensiapua vaativat asiat voi hoitaa itse, vakavammissa tapauksissa tulee ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon. Kylmähoito on nopea apu ensihoitotilanteisiin (kylmäpussit, kylmägeelit, kylmäspray, kylmäpakkaukset). Kiputilojen hoitoon löytyy paikallisesti käytettäviä tuotteita (nivelvoiteet ja kipugeelit). Pienet haavat voi kotioloissa hoitaa itse. Haavan hoidossa puhtaus ja haavan suojaus on ensiarvoisen tärkeää. Valikoimasta löydät haavan puhdistustuotteet ja eri tilanteisiin sopivat sidetarpeet, laastarit ja haavateipit. Palovammoille löytyy omat tarvikkeensa (palovammageeli, sidokset).

 

Ensiapu

Ensiapupakkaus sisältää ammattilaisten suunnitteleman valikoiman tuotteita kotiin, matkalle tai palovammoihin. Kylmähoidon tarvikkeista saa nopean ja tehokkaan ensiavun. Kylmägeeli helpottaa kiputiloja sekä auttaa lihas- nivel- tai reumasärkyihin. Kipugeeli toimii paikallishoitona nivelten venähdyksiin, urheiluvammoihin, niska- ja hartiakipuihin, lihasjännitykseen tai nivelrikkoon. Kipugeeli lievittää kipua, tulehdusta ja turvotusta. Lämpögeeli rentouttaa kireitä lihaksia ja parantaa verenkiertoa, sitä ei tule käyttää turvonneen ja tulehtuneen kudoksen hoidossa. Kotihoitona lievissä palovammoissa palovammageeli edistää vamma-alueen paranemista, lievittää kipua ja vähentää rakkuloiden muodostumista. Myrkytysten hoidossa on tärkeää toimia nopeasti. Joditabletit tulisi olla aina saatavilla. Niitä käytetään vain viranomaisten kehotuksesta ehkäisemään radioaktiivisen laskeuman vaikutusta.

 

Itsehoito

Pienet pinnalliset haavat voi hoitaa itse kotona. Verenvuotoa voi tyrehdyttää painamalla kevyesti vuotokohtaa. Haava puhdistetaan juoksevan veden alla ja poistetaan siihen tarttunut irtonainen aines (kivensirut). Haavan päälle asetetaan laastari. Jos haavan reunat ovat erillään ne tulee asettaa vastakkain laastaria laitettaessa. Apuna voi käyttää perhosteippiä. Haava voidaan myös peittää kuivalla harsolla tai siteellä. Tarvittaessa haavaa voi itse hoitaa suihkuttamalla, jos siitä tulee hieman eritettä, mutta haava ei ole muuten tulehtunut, punoita tai kuumota. Haava pidetään puhtaana ja suojattuna mutta vältetään hauduttavia siteitä. Haava arpeutuu muutaman viikon kuluessa. Isompien haavojen jälkihoidossa noudatetaan hoidon yhteydessä saatuja yksilöllisiä ohjeita. Jos haava on purema, syvä, hyvin likainen tai repaleinen tai sijaitsee kasvojen alueella niin on hyvä käydä tarkistuttamassa tilanne terveydenhuollossa, ja varmistaa jäykkäkouristusrokotuksen voimassaolo. Raajoissa pieneltäkin tuntuvan haavan yhteydessä voi vaurioitua jänne, hermo tai verisuoni. Palovamma voi syntyä lämmön, yleisemmin kuuman veden tai höyryn, tai syövyttävän kemikaalin vaikutuksesta. Liiallinen auringon UV-säteily voi aiheuttaa ihokudoksen vaurioitumista. Palovammojen ensiapuna on viilentää kuumentunutta ihokudosta. Pienet, alle kämmenen kokoiset ensimmäisen asteen palovammat voidaan hoitaa kotona. Iholla voi olla punoitusta ja kipua, mutta ei rakkuloita. Kotihoitona haava puhdistetaan ja peitetään rasvaharsosidoksella. Laajemmissa ja syvemmissä vaurioissa tulee hakeutua välittömästi terveydenhuollon piiriin.

Tuotteet 1-8 / 167

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Apteekki Antiseptinen haavanpuhdiste spray  100 ml
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta
 2. PERSKINDOL KYLMÄ-LÄMMIN GEELI  100 ml
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta
 3. Mepore kiinnittyvä sidos 6x7cm  5 kpl
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta
 4. COMPEED HUULIHERPESLAASTARI  15 KPL
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta
 5. Apteekki Antiseptinen haavanpuhdiste flip-top  100 ml
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta
 6. MEPORE KIINNITTYVÄ SIDOS 9CMX10CM 670970  5 kpl
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta
 7. SYNOMAX NIVELGEELI  100 ml
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta
 8. Mepore Pro 9x10cm haavasidos  5 kpl
  Tuotteen ostaminen kerryttää S-ryhmän Bonusta

Tuotteet 1-8 / 167

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen