Valtimotukosten esto

Valtimotukosten estohoito aloitetaan aina lääkärin valvonnassa ja ohjauksessa. Asetyylisalisyylihappoa käytetään ennaltaehkäisemään veren hyytymistä ja verenkierron tukkeutumista verisuonistossa sydämessä ja aivoissa. Tavoitteena on, että verisuonitukosten, ja sydän- ja verisuoniongelmien todennäköisyys pienenee.

Asetyylisalisyylihapon on todettu jo pieninä annoksina edistävän verenkiertoa. Tavallinen annos on 50-250 mg vuorokaudessa, annostelussa noudatetaan aina lääkärin määräystä. Suurempina annoksina asetyylisalisyylihappovalmisteita (Disperin, Aspirin) käytetään tulehduskipulääkkeenä kuumeen alentamiseen sekä erilaisten kipujen ja särkyjen hoitoon.

Asetyylisalisyylivalmisteista enterotabletit (Asa-ratiopharm, Primaspan, Bartal) ovat päällystetty mahanestettä kestävällä kalvolla, jolloin tabletti ei liukene mahassa, vaan vasta ohutsuolessa. Tällöin ne ärsyttävät vähemmän ruuansulatuskanavaa. Enterotablettien vaikutus alkaa hitaammin ja kestää vastaavasti pidempään kuin tavalliset asetyylisalisyylivalmisteet. Tabletteja käytetään ennaltaehkäisevänä hoitona estämään verisuonitukosten syntymistä, jos lääkäri on katsonut estohoidon tarpeelliseksi.

Hätätilanteessa asetyylisalisyylivalmistetta voi olla tarpeellista käyttää akuutin sydäninfarktin ensiapuna hätäkeskuksen ohjeiden mukaan annettuna. Tällöin tabletti otetaan rikkipurtuna mahdollisimman pian oireiden ilmaannuttua.

Rajaa
Listausvalinnat
Tuotemerkki
  1. Ratiopharm 2 tuotteet
  2. Primaspan 4 tuotteet
  3. Disperin 1 tuote
  4. Aspirin 1 tuote
Vähemmän

Tuotteet 1-8 / 9

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Tuotteet 1-8 / 9

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen